"Celulita" este unul dintre acele cuvinte care sperie aproape orice femeie. Celulita este acel aspect "coaja de portocala", care apare pe de cele mai multe ori pe coapse, solduri, posterior si abdomen.
Uneori este mai greu sa "scapi" de ea, mai ales daca principalul motiv al aparitiei este gena, însa exista modalitati pentru a o preveni si chiar pentru a o trata, daca facem schimbarile necesare si mai ales daca stim care sunt cauzele acesteia.
Iata 14 cauze ale aparitiei celulitei de care este bine sa tii cont:
Daca nu ai un job care presupune statul la birou toata ziua, atunci ai câstigat prima lupta cu celulita! Dr. Jill Waibel, fondatorul Institutului de Dermatologie si Laser din Miami, recomanda sa iei din când în când pauze de la statul la birou pentru o scurta plimbare. Totul tine de micile schimbari pe care le facem si le adaugam în rutina noastra, pentru a obtine un rezulat maret.
Daca vrei sa reduci aspectul celulitei este recomandat sa lucrezi anumite zone, cum ar fi zona de sub fesieri sau din zonele unde aceasta este vizibila. Prin cresterea mase musculare reusim sa reducem aspectul de "coaja de portocala" în mod semnificativ.
Alimentele rafinate si procesate încurajeaza formarea celultei. Pielea este cel mai mare organ al corpului si este normal ca felul în care mâncam sa se reflecte si pe exterior. Încearca sa consumi, macar o perioada, alimente sanatoase, bogate în nutrienti si observa cum pielea ta devine mai stralucitoare, iar asepectul celulitei este redus.
Statul în aceeasi pozitie mult timp, indiferent ca stai jos sau în picioare, poate sa afecteze ritmul si fluxul natural al sistemului circulator. Varicele, de exemplu, apar si din cauza pozitiilor statice si a lipsei de miscare. Acest lucru se întâmpla si în cazul celulitei, asa ca fa tot posibilul sa nu stai foarte mult timp în aceeasi pozitie.
Deoarece corpul uman este compus din 60% apa, are sens total faptul ca deshidratarea joaca un rol important în formarea celulitei. Lipsa cantitatii necesare de apa în organism poate provoca acumularea toxinelor în celulele grase, care contribuie la formarea texturii celulitei. Încearca sa bei apa pentru o piele mai sanatoasa si pentru o piele mai ferma.
Prea multa sare duce, de asemenea, la formarea celulitei, deoarece consumul acesteia în exces provoaca "umflarea" în anumite zone ale corpului. Un stil alimentar mai sanatos te poate ajuta sa scapi de aceasta problema.
Poate ti s-a întâmplat si tie sa reusesti în sfârsit sa slabesti, apoi sa revii la obiceiurile nesanatoate de înainte si sa pui din nou kilogramele înapoi, ba chiar sa te îngrasi mai mult. Ei bine, daca acest lucru devine un obicei, atunci sa nu te miri ca observi aparitia celulitei. Colagenul din piele nu este facut ca sa sufere modificari atât de bruste.
Chiar daca pe pielea bronzata poate parea initial ca celulita este mai putin vizibila, pe termen lung nu este o decizie în regula. Razele UV afecteaza pielea si, daca te expui prea mult, aceasta devine mai uscata, iar cu timpul mai îmbatrânita.
Daca nu ai reusit sa scapi de celulita, indiferent de metodele traditionale încercate, atunci este cel mai probabil de vina gena. Daca mama sau bunica ta s-au confruntat cu celulita, atunci este foarte probabil sa o dezvolti si tu. În acest caz, cel mai indicat este sa apelezi la tratamente moderne sau sa o accepti.
Bauturile alcoolice sunt un aliat al celulitei. Din cauza continutului ridicat de calorii si toxine, alcoolul are capacitatea de a le depozita sub piele si accentueaza aspectul neplacut de "coaja de portocala"
Hormonii joaca un rol major în aparitia celulitei la femei, pe masura ce înainteaza în vârsta. Când corpul începe sa produca mai putin estrogen, circulatia este slabita, productia de colagen nou scade si se descompune tesutul conjunctiv mai vechi.
Avem o veste proasta pentru persoanele care adora hainele mulate. Desi arata bine si sunt sexy, acestea pot îngreuna circulatia si limiteaza fluxul de sânge, ducând, inevitabil, la aparitia celulitei.
Fumatul (chiar si pasiv) reduce fluxul de sânge din vase, ceea ce afecteaza producerea de colagen. Acest lucru face ca tesutul conjunctiv sa fie mai slabit si sa se deterioreze mai usor si favorizeaza formarea "cojii de portocala".
Beneficiile masajului sunt extraordnare! Acesta ajuta la stimularea circlatiei si drenarea excesului de lichide. Când celulele grase nu sunt la fel de „pline”, celulita este drastic redusa. Asadar, nu neglijati avantajele masajului, mai ales daca nu apelati si la alte tratamente pentru eliminarea celulitei.
Cum tratam celulita? Afla aici care sunt cele mai eficiente proceduri împotriva celulitei!