Delicios, sanatos si rapid! Puiul la cuptor în crusta de susan si mac este cina perfecta pentru persoanele grabite, dar care tin la silueta si sunt si pretentioase la mâncare.
- doua lingurite de susan (o lingurita de seminte albe si o lingurita de seminte negre);
- doua linguri de seminte de mac;
- 1 ½ lingurite de fulgi de usturoi;
- 1 ½ lingurite de fulgi de ceapa;
- trei lingurite de sare de mare;
- patru piepti de pui, dezosati si fara piele;
- doua linguri de unt;
- un litru de apa calda.
Se amesteca semintele de susan, cele de mac, fulgii de usturoi si ceapa si o lingurita de sare de mare într-un bol. Apoi, într-un castron mare, se pune apa calda cu doua lingurite de sare. Se adauga pieptul de pui în saramura si se lasa timp de 15 minute.
Cuptorul se preîncalzeste la 190 de grade. Între timp, pieptul de pui se scoate din saramura, se clateste cu apa rece, se aseaza într-un vas ceramic, se unge, uniform, cu unt si se presara, din belsug amestecul de susan si mac.
Puiul se pune apoi în cuptorul cald si se tine 20 de minute, apoi se scoate tava din cuptor si se lasa timp de 10 minute. Se scoate carnea de pui si este gata de servit alaturi de garnitura (de exemplu, legume sote).