Pe lânga silueta, este foarte important sa fii atent si la sanatatea organismului tau si sa nu consumi alimente care îti pot dauna. Foarte multe persoane ignora sanatatea oaselor si consuma, chiar zilnic, produse foarte periculoase. Iata care sunt alimentele care dauneaza din cauza faptului ca sunt ”hoate” de zahar.
Sarea. Nu este bine sa mâncam sare în cantitati mari. Aceasta faciliteaza excretia renala a calciului si creste riscul osteoporozei. Chiar si pâinea si conservele au un continut de sare care fura calciu din organism.
Cafeaua. Foarte multi oameni nu îti pot începe ziua pâna când nu îsi beau ceasca de cafea. Are efect diuretic, acest lucru ducând la absorbtia calciului din organism. Fiecare ceasca duce la pierderea a 6 miligrame de calciu si exista riscul de osteoporoza.
Carnea. Aceasta contine aminoacizi, iar daca se consuma peste 100g zilnic, se transforma în acid uric si se elimina din organism odata cu calciul.
Bauturile acidulate. Sucurile pe care cei mai multi dintre noi le bem contin fosfati si stimuleaza secretia hormonului paratiroidian, astfel fiind afectat echilibrul calciului din organism.
Lactatele. Câti dintre noi nu mâncam brânza, cascaval sau ne punem lapte în cafea? Ei bine, aceste alimente fura calciul din oase daca sunt consumate în exces. Laptele si brânza, din cauza continutului ridicat de proteine si fiind acide, scad pH-ul sângelui si îl fac acid. Organismul atunci scoate calciul din oase pentru a echilibra pH-ul.
Alcoolul. Acesta reduce absorbtia intestinala a calciului si poate inhiba enzimele din ficat care ajuta la conversia vitaminei D în forma activa a acesteia, ceea ce reduce absorbtia calciului.
Acizii din fructe, legume, ceai si ciocolata. Acesta este prezent în boabele integrale de grâu, în nuci, în alune si în unele leguminoase si poate împiedica absorbtia intestinala a calciului. Totodata, acidul oxalic, care se gaseste în spanac, în fasole, în cartofii dulci si în ciocolata poate forma unii compusi, ce împiedica asimilarea normala calciului. Acelasi efect îl are si acidul tanic din ceai, din vin rosu si din unele fructe.
Otetul. Scade pH-ul din sânge, pe care îl face acid si forteaza organismul sa-si consume calciul.
Medicamentele. Se recomanda a se administra cu precautie medicameltele antiacide, antiinflamatoare si antihipertensive deoarece pot duce la pierderea calciului din organism.