Alimentatia este un factor important in sezonul rece. In lunile de toamna si iarna, medicii recomanda sa ne pastram temperatura optima a corpului si mai ales sa consumam anumite alimente pentru a creste imunitatea organismului.
Daca te numeri printre persoanele care prefera supele, este indicat sa insistam cu acestea deoarece ajuta la incalzirea corpului dar ofera si o hidratare imediata. Fructele contin vitamine si minerale iar in sezonul rece trebuie sa crestem consumul acestora.
De exemplu, kiwi fereste organismul de aparitia diferitelor infectii. Portocalele, mandarinele sau lamaile deasemenea. Carnea, pestele, laptele sau branza ne aduc un plus de proteine in organism si nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica.
Legumele ajuta la detoxifierea corpului si sunt bogate in vitamine dar si in potasiu, fier sau fosfor.
Cu totii stim si de efectele pe care mierea le aduce asupra organismului nostru, mai ales in caz de raceala sau grija – ne scapa de durerile in gat, desfunda nasul si alunga tusea.
Ozonoterapia in sezonul rece
In lunie de toamna-iarna, organismul capata o sensibilitate aparte la unele persoane iar sistemul imunitar este afectat. Specialistii in recuperare medicala ne recomanda ozonoterapia ca tratament pentru a ne pregati de temperaturile scazute. Aceasta procedura stimuleaza regenerarea celulara si este principalul aliat in lupta cu boala.
Ozonoterapia este un tratament inovativ datorita efectului sau revitalizant. Sangele este detoxifiat de metale grele sau metaboliti toxici. Procedura se realizeaza cu ajutorul unui aparat special care genereaza ozon din oxigen. Este extrasa o cantitate de aproximativ 250 ml de sange de la pacient care este amestecat cu ozon si oxigen si apoi reintrodusa in organism.
Aceasta se realizeaza sub supravegherea medicului si in urma unei consultatii de specialitate.