Kinetoterapie

Kinetoterapie


Optiuni de comanda:

350 RON

Cantitate:
-+

Locatie:
-
+
Adauga in cos
350 RON * 1 buc = 350 RON
Rezerva procedura Solicita o evaluare GRATUIT

 
 

 
 

Programarea se face cu cel putin 4 ore inainte, iar anularea cu minimum 4 ore inainte, altfel se considera efectuata.

Kinetoterapia este o metodă profilactică și terapeutică destinată îmbunătățirii funcționalității sistemelor osteoarticular și neuromuscular prin tehnici special adaptate. Aceasta se diferențiază de alte tratamente și metode de prevenție prin folosirea mișcării corpului ca principală resursă. Cu un succes terapeutic notabil, kinetoterapia este larg recomandată pentru multiple beneficii.

Ce este kinetoterapia? Obiectivele kinetoterapiei

Kinetoterapia este studiul și îmbunătățirea mecanismelor neuromusculare și articulare ale organismului, cu scopul de a facilita reluarea activităților normale și de a îmbunătăți calitatea vieții. Este adesea recomandată ca tratament primar în multe condiții, demonstrându-și astfel eficacitatea.

Principalele obiective ale kinetoterapiei includ:

Îmbunătățirea funcției respiratorii și cardiace.
Optimizarea circulației sanguine și limfatice.
Creșterea capacității de efort.
Corectarea posturii.
Reducerea durerilor din diverse zone ale corpului.
Recuperarea după accidentări.
Ameliorarea coordonării și echilibrului.
Diminuarea severității simptomelor în afecțiuni neurologice, reumatologice și metabolice.
Proceduri de kinetoterapie

Kinetoterapia include diverse programe individualizate, tehnici și principii orientate către scopuri profilactice, recuperative sau compensatorii. Aceasta poate include tehnici anakinetic (imobilizări, posturi) și kinetic (mobilizări active și pasive, contractii izometrice, relaxări musculare).

Durata și frecvența kinetoterapiei

Tratamentul variază în funcție de specificul fiecărui pacient, cu sesiuni ce pot dura de la 30 la 60 de minute și care se pot desfășura de două până la trei ori pe săptămână, în funcție de recomandarea specialistului.

Rolul kinetoterapeutului

Kinetoterapeutul supraveghează și ghidează pacienții în efectuarea corectă a exercițiilor, asigurându-se că beneficiile sunt maximizate. Aceștia ajută la gestionarea durerii și îmbunătățirea funcțiilor motorii, accelerând procesul de recuperare și readucând independența pacientului.

Beneficiile kinetoterapiei

Reduces sau elimină durerea: Tehnicile terapeutice ajută la refacerea funcției musculare și articulare și pot preveni reapariția durerii.
Evitarea intervenției chirurgicale: În unele cazuri, kinetoterapia poate elimina necesitatea unei operații.
Îmbunătățirea mobilității: Exercițiile specifice pot ajuta la îmbunătățirea abilităților de mers și ortostatism.
Recuperare post-AVC și alte boli neurologice: Kinetoterapia poate îmbunătăți mobilitatea și forța musculară, facilitând independența zilnică a pacientului.
Prevenirea și recuperarea în urma accidentelor sportive: Programele de exerciții pot fi adaptate pentru a ajuta la recuperarea sau prevenirea leziunilor sportive.
Îmbunătățirea echilibrului și prevenirea căderilor: Terapia poate include exerciții de echilibru și coordonare pentru a minimiza riscul de cădere.
Gestionarea diabetului și a problemelor vasculare: Exercițiile pot ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la îmbunătățirea circulației.
Tratarea afecțiunilor legate de îmbătrânire: Kinetoterapia poate ajuta la gestionarea simptomelor artritei, osteoporozei și altor condiții comune în rândul persoanelor în vârstă.
Recuperarea după afecțiuni cardiace și pulmonare: Programele de kinetoterapie pot contribui la refacerea funcției inimii și la îmbunătățirea respirației.
Gestionarea sănătății feminine: Kinetoterapia poate oferi suport în gestionarea condițiilor specifice femeilor, cum ar fi recuperarea postpartum.
Kinetoterapia nu este doar o opțiune terapeutică pentru cei aflați în recuperare, ci și un instrument profilactic valoros pentru persoanele sănătoase, ajutând la menținerea unei vieți active și la prevenirea problemelor de sănătate.

Fit4you
Bucuresti, Str. Amman, nr. 23, sector 1 Bucuresti, Romania
0730333332

Ofera cadou unui prieten un cupon de discount Trimite Cupon