Mereu scriem despre celulita, iar asta pentru ca celulita este cel mai mare si comun complex al femeilor. De câte ori nu ai îmbracat pantalonii scurti favoriti si a trebuit sa renunti la ei pentru ca picioarele nu aratau tocmai asa cum îti doreai? Una din regulile de baza pentru tinerea celulitei sub control este atentia la ceea ce mâncam. Multe alimente pe care le consumam zilnic sporesc formarea retentiei de apa si duc la vizibilitatea “cojii de portocala”.
Majoritatea cerealelor, pe care cei mai multi le mâncam în fiecare dimineata, contin faina, iar corpul nostru le primeste sub forma de zahar. Acest lucru duce la procesul de prea mult estrogen în corp, care sporeste formarea celulitei. Recomandam consumul cerealelor din grâu, cu cel putin 5 grame de fibre si se pot consuma, de preferat, cu lapte de migdale.
Chiar daca îti cumperi aceste batoane în ideea unei gustari sanatoase, acestea au un continut ridicat de zahar, care se depune exact în zonele problematice de pe corpul nostru. Specialistii în nutritie recomanda renuntarea la aceste batoane, care pot fi înlocuite cu un fruct sau un bol de fulgi de ovaz.
Doar pentru ca ai impresia ca manânci sanatos, nu înseamna ca o si faci! Multe tipuri de sushi, cum ar fi cele cu California, cu ton sau tempura, sunt facute din ingrediente care îngrasa ca maioneza, crema de brânza sau orez alb, care contin multe calorii. Sa nu mai spunem de condimente, care completeaza perfect ingredientele benefice pentru formarea celulitei. Daca nu vrei sa renunti la sushi, specialistii recomanda sushi din legume sau cu orez brun.
Chiar daca au un continut mic de grasime si calorii, covrigeii sunt plini de sare, care nu numai ca te baloneaza, dar îti si deshidrateaza corpul. Deshidratarea duce la cauzarea celulitei. Daca vrei totusi o gustare rapida, poti încerca nuci, fara sare si pline de nutrienti.
Întradevar, carnea este o sursa buna de proteine, însa trebuie sa ai grija cum o consumi. Nu te îndopa cu cârnati, salam, sunca sau fripturi. Poti încerca sa manânci carne de pui fiarta, fara piele, curcan sau somon, pentru a consuma cât mai putine calorii si pentru a preveni aparitia celulitei.
Chiar si iaurtul grecesc, cunoscut pentru eficacitatea în dietele de slabire, poate îngrasa. Unele iaurturi au un continut mai mare de zahar decât este recomandat, având chiar peste 15 grame de zahar în fiecare portie. Acest lucru nu înseamna ca trebuie sa te opresti din a consuma iaurt, ci doar sa fii atent la cantitatea de zahar din continut, sa nu depaseasca 11 grame/ portie.
Doar pentru ca sunt fructe, nu înseamna ca sunt si sanatoase. Multe dintre fructele uscate de pe piata sunt umplute cu zahar, conservanti si substante toxice pentru a putea fi pastrate cât mai mult. Acestea sunt chiar “viclene” pentru ca, fiind uscate, avem tendinta de a mânca mai mult din ele. Mai bine alegi sa consumi fructe proaspete si daca se poate, bio.
Este adevarat ca mâncarea picanta este plina de antioxidanti si au chiar beneficii care previn îmbatrânirea. Însa foarte multe dintre ele contin sodiu si grasimi saturate, care favorizeaza aparitia celulitei. Specialistii spun ca e bine sa manânci preparate picante o data la ceva timp si nu în cantitati foarte mari.
Atunci când vine vorba de alimente fara zahar, este vorba de o sabie cu doua taisuri. În loc de zahar, acestea au un continut ridicat de conservanti si ingrediente procesate. Și, asa cum se stie, alimentele artificiale duc la aparitia celulite si a grasimii, asa ca mare grija la acest tip de produse.
Chiar daca nu este un aliment, este o bautura des consumata la ocazii. Este recomandat un pahar la ceva timp, dar consumul prea mult de vin rosu sau suc din struguri poate duce la deteriorarea calitatii pielii. Te deshidrateaza si distruge colagenul din organism, ducând astfel de formarea “cojii de portocala”.
sursa foto: redbookmag.com